Predavači

Saradnik
mr Jovana Popović

Jovana Popović, rođena je 13. oktobra 1998. godine u Podgorici. Srednju ekonomsku školu „Mirko Vešović“ završila je u Podgorici sa odličnim uspjehom i diplomom „Luča“. 

Odmah nakon završene srednje škole, 2017. godine upisala je Fakultet za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici. U decembru 2019. godine je bila dobitnica nagrade Glavnog grada „19. decembar“. Diplomirala je u roku, sa prosječnom ocjenom 9,40 i u oktobru 2020. godine odbranila Diplomski rad pod nazivom: “Uticaj društvenih mreža na ponudu i tražnju na tržištu”, u novembru iste godine je dobila povelju studenta generacije od strane Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis.

Odmah nakon završetka osnovnih studija, 2020. godine školovanje je nastavila na Postdiplomskim studijama "Preduzetnička ekonomija” Univerziteta Donja Gorica, smjer Međunarodna ekonomija. Od septembra 2021. godine kao dobitnica ERASMUS plus razmjene, studirala kao double degree student na Institutu Politehniko u Braganci – u Portugalu, gdje je u redovnom roku položila sve ispite sa prosječnom ocjenom 9,65 i u julu 2022. godine odbranila Magistarski rad pod nazivom „Why circular instead of linear economy? Implementing circular economy in Montenegro based on examples from Portugal“, sa ocjenom 10. Odbranom magistarskog rada, stiče zvanje magistra međunarodne ekonomije, kao i magistra poslovnog menadžmenta. Trenutno je student Doktorskih studija "Međunarodna ekonomija" - Univerziteta Donja Gorica.

Prvo radno iskustvo u struci imala je nakon završetka osnovnih studija kao pripravnik na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici, gdje je radila devet mjeseci u Studentskoj službi. U okviru obavljanja pripravničkog osposobljavanja, učestvovala je u organizaciji brojnih naučnih konferencija i naučnih tribina. A nakon završenih magistarskih studija, saradnica je na predmetu Računovodstvo, Međunarodni marketing i Ekonomija porodičnog biznisa I na više fakultetskih jedinica.

Publikacije:

[1] S. Čakić, I. Jovović, J.Popović, T. Popović, “Primjena mobilnih aplikacija u poljoprivredi”, Viral Erasmus+ project, 2022.

[2] L.Laković, S.Franeta, I.Piper, R. Ljuđurović, N. Drekalović, A. Đikanović, J.Popović – “Young Belt and Road initiative – Montenegro”, Zhejiang University Press (ZJU Press), 2018.

mr Jovana Popović