Predavači

Vanredni profesor
Prof. dr Petar Ivanović

Petar Ivanović rođen je 03/03/1965. godine, u Beogradu. Srednju školu završio je u SAD (Saugatuck, Michigan). Diplomirao je 1992, magistrirao 1995, doktorirao 2004. Oblast specijalizacije: terminska tržišta: fjučersi i opcije. Učesnik je više stručnih usavršavanja (Eastern Michigan University, University of Sterling, University of Glasgow, VIP Program - Privatization in USA, EU Visitors Program…) i preko 70 međunarodnih konferencija. Na većini je izlagao svoje radove.

U stalnom radnom odnosu je od 18. godine. Osnivač je i Potpredsjednik Montenegro Business Alliance (MBA). Zajedno sa profesorom Veselinom Vukotićem, osnivač je Centar za preduzetništvo i ekonomski razvoj (CEED) i Instituta za strateške studije i projekcije (ISSP). Potpredsjednik ja AmCHam Montenegro. Jedan je od osnivača grupe G-17. Rukovodio je sa preko 30 međunarodnih i 100 projekata i istraživanja u Crnoj Gori. Rukovodio je i projektima u Kabulu i Prištini.

Počasni je građanin Indianapolisa, Indiana, USA. Član je Philadelphia Society, MontPelerin Society, GDN i Udruženja ekonomista Crne Gore. Na listi je eksperata Heritage Foundation. Objavio 2 knjige, 1 udžbenik i preko 100 radova. Posjeduje sertifikat za trgovinu fjučersima.

Govori engleski, koristi se italijanskim. Oženjen je i ima dvoje djece.

Trenutno obavlja funkciju direktora Agencije Crne Gore za promociju stranih investicija (MIPA).

dr Petar Ivanović
Kontakt podaci