Twitter feed
Najnovija obavještenja

Svečane odbrane diplomskih radova studenata FMEFB i FIST
Opširnije: Svečane odbrane diplomskih radova studenata FMEFB i FIST

Svečane odbrane diplomskih radova studenata FMEFB i FIST biće održane u četvrtak i petak, 30. i 31. jula 2020..U prilogu obavještenja je moguće naći program svečanih odbrana, kao i proceduru odbrane diplomskog rada na navedenim fakultetima. Osim toga, dostavljena su i pravila odbrane diplomskog rada u skladu sa propisima IJZ-a.Srećno svim kandidatima i kandidatkinjama!

Prilika za studente - Online berza

Projekat OnLine berze plemenitih metala (investiciono zlato, platina, palladium, srebro ...), koji je rezultat zajedničkog ulaganja i privatnog partnerstva Crnogorske i Slovenačke firme, sa sjedištem u Ljubljani, se nalazi u završnoj fazi implementacije. Namjera osnivača je da uključe što više mladog kadra iz Crne Gore i da logistiku berze lociraju u Podgoricu.

Radi se o trgovini konkretnim polugama plemenitih metala, pohranjenim u Evropskim depoima, garantovanog porijekla i čistoće, proizvedenim u najboljim Evropskim topionicama.

Kadar za koji smatraju da im je potreban, je iz više oblasti neophodnih za funkcionisanje berze ovog tipa:
• Ekonomska struka:
o Testiranje trgovine preko postojećeg Web portala
o Davanje primjedbi i sugestija u vezi funkcionisanja postojećeg Web portala
o Podrška korisnicima u vidu savjeta za korištenje postojećeg Web portala
o Podrška korisnicima u vidi savjeta za konkretnu trgovinu na berzi
o Marketing aktivnosti u cilju povećanja broja korisnika i prometa berze
o ...
• Tehnička struka:
o Davanje primjedbi i sugestija na funkcionalnost Web portala
o Održavanje kompletnog postojećeg IT sistema
o Izrada mobilnih aplikacija za Android i IOS platforme
o Praćenje IT trendova i usaglašavanje platforme berze sa njima
o Monitoring funkcionisanja i Security elemenata sistema
o ...
• Druge struke za koje smatrate da mogu biti od koristi funkcionisanju berze

Zbog trenutne zdravstvene situacije, početak rada berze, je odložen od Marta mjeseca do daljnjeg, tako da se zainteresovani studenti mogu uključiti blagovremeno i aktivnije učestvovati u tehničkom i funkcionalnom dizajnu sistema. Po startovanju rada berze, mogućnosti izmjene sistema su ograničene.

Zainteresovani studenti mogu poslati mail na: fist@udg.edu.me

Javni poziv - Smart Milk
Opširnije: Javni poziv - Smart Milk

Fakultet za informacione sisteme i tehnologije Univerziteta Donja Gorica, u sklopu inovativnog projekta „SmartMilk“ (Ugovor br. 01-2625/6), finansiranog od strane Ministarstva nauke Crne Gore, ima potrebu za nabavkom senzorske, komunikacione i mjerne opreme.

U prilogu je Javni poziv sa svim informacijama.

Raspored polaganja ispita u popravnom i vanrednom roku

Objavljen je Raspored polaganja ispita u popravnom i vanrednom roku (ljetnji semestar studijske 2019/20. godine). Raspored možete naći u dijelu Download/Za studente.

Pravila pristupanja ispitu

Poštujući preporuke Instituta za javno zdravlje i trenutnu epidemiološku situaciju u zemlji, pravila pristupanja ispitu će biti promijenjena, dok će pravila polaganja ispita ostati ista.

Molimo studente i studentkinje da pažljivo pročitaju pravila pristupanja ispitu.
Arhiva obavještenja
Informacija za studente koji su u radnom odnosu/profesionalni sportisti
Svi studenti Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis koji su u radnom odnosu ili su profesionalni sportisti potrebno je da dostave potvrde najkasnije do petka 04. oktobra do 14 časova, Kabinet Rektora (II sprat), kako bi bili oslobođeni prisustva nastavi u zimskom semestru, školske 2019/20.

Dokumentaciju student može predati svakog radnog dana (ponedeljak-petak) u terminu od 13h do 15h.
Uz potvrdu iz firme, potrebno je dostaviti kopiju radne knjižice (prva stranica sa imenom i stranica na kojoj je pečat firme sa datumom otpočinjanja radnog odnosa), i original radne knjižice na uvid, kao i ovjeren JPR obrazac od strane Poreske uprave.

NAPOMENA: Studenti koji su u stalnom radnom odnosu kao uslov za izlazak na kolokvijum/ispit potrebno je da imaju MAKAR JEDNE konsultacije sa predmetnim nastavnikom (profesorom ili asistentom) prije SVAKOG KOLOKVIJUMA ili prisustvo jednom času predavanja.

Studenti koji se profesionalno bave sportom, takođe mogu biti oslobođeni nastave ukoliko do naznačenog datuma dostave potvrdu iz kluba, nedeljnji raspored treninga kao i raspored utakmica. Ukoliko je student fudbaler, kosarkaš, rukometaš ili odbojkaš potrebno je da dostavi i kopiju zvaničnog zapisnika sa utakmice (koji sadrži spisak igrača), ili izvod iz nekih dnevnih novina koje prate i objavljuju rezultate utakmica. Ukoliko je student džudista, karatista ili takmičar u nekom drugom borilačkom sportu, potrebno je da dostavi zvanični spisak takmičenja na kojima će student nastupati u toku ljetnjeg semestra, kao i da nakon takmičenja dostavi kopiju zvaničnog zapisnika sa takmičenja.

Studenti koji se zaposle u toku trajanja nastave mogu biti oslobođeni iste ISKLJUČIVO od datuma kada dostave potrebna dokumenta.
09
Septembar