Twitter feed
Najnovija obavještenja

AMR GLOBAL ADVISORS - Radna Praksa za studente FIST
Opširnije: AMR GLOBAL ADVISORS - Radna Praksa za studente FIST

Konsultantska kompanija koja posluje u Crnoj Gori i Sjedinjenim Američkim Državama AMR GLOBAL ADVISORS raspisuje OGLAS ZA OBAVLJANJE RADNE PRAKSE.


Koliko dugo traje praksa? Od 01. jula do 28. avgusta 2020. godine
Koje je radno vrijeme? radnim danima od 09.00h do 15.00h
Da li su pokriveni troškovi ishrane i prevoza? Da, u mjesečnom iznosu od 100,00 EUR
Kome je namijenjena praksa? Studentima druge i treće (završne) godine
Da li je bitan prosjek? Nije. Svu su pozvani da apliciraju.
Koji su uslovi za apliciranje? Elementarno poznavanje WordPress/CMS, HTML, CSS…

Oglas je otvoren od 08. do 21. juna.

Zainteresovani studenti su dužni da na email info@amradvisory.com pošalju:
- CV na engleskom jeziku
- Primjer projekata na kojima ste radili (može biti dio fakultetskih obaveza)
Kandidatima koji budu zadovoljavali uslove biće proslijeđeno više informacija o
samom procesu selekcije.

Detaljnije u prilogu

Raspored polaganja završnih ispita

Objavljen je Raspored polaganja završnih ispita (ljetnji semestar studijske 2019/20. godine). Raspored možete naći u dijelu Download/Za studente.

DAN ISTRAŽIVANJA - REZULTATI

Univerzitet Donja Gorica u saradnji sa MONSTAT-om i DAMAR-om, devetu godinu za redom organizovao je Dan istraživanja, koji se tradicionalno održava 4. aprila, a kojim se obilježeva i Dan studenata.

Poštujući preporuke i mjere Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti, Dan istraživanja 2020. godine nažalost nije organizovan kao prethodnih godina.

Ipak, UDG, MONSTAT i DAMAR odlučili su da povodom Dana istraživanja 2020 otvore:

Konkurs za izbor najboljeg istraživačkog rada na temu:
„Metode prikupljanja i prikazivanja podataka u doba COVID19“
Konkurs je bio otvoren do 01.05.2020. godine za sve studente osnovnih, magistarskih i doktorskih studija Univerziteta Donja Gorica, pojedinačno ili za grupu od najviše tri studenta.

Organizatori su planirali da za pet najboljih istraživačkih radova obezbjede nagrade u iznosu od: 500 eura (prvorangirani istraživački rad), po 300 eura (za dva drugorangirana istraživačka rada) i po 200 eura (za dva trećerangirana istraživačka rada).Obzirom da je zadatak bio vrlo težak i izazvovan, a da su studenti pokazili inovativnost, posvećenost i ozbiljnost u pristupu, organizatori (UDG, MONSTAT i DAMAR) su odlučili da nagrade veći broj pristiglih radova i to na sljedeći način:

Prvo mjesto i novčana nagrada u iznosu od 500 eura (svaki od tri istražavačka rada dobija novčanu nagradu od po 500 eura) dobili su:
1.a Hakile Resulbegoviq, Slobodan Koljević i Ana Maksimović, za rad: Satelitski podaci noćnog osvjetljenja kao mjera ekonomske aktivnosti Crnoj Gori po opštinama,

1.b Tamara Pavlović i Vladimir Borović, za rad: Izgradnja pametnog sistema za istraživanje sa personalizovanom metodom ispitivanja

1.c Natalija Drekalović i Bogdan Laban, za rad: Korišćenje online platforme Google Forms i R programa u realizaciji CAWI istraživanja u Crnoj GoriDrugo mjesto i novčana nagrada u iznosu od 300 eura (oba istražavačka rada dobijaju novčanu nagradu od po 300 eura) dobili su:
2.a mr Luka Laković, za rad: Digitalizacija metoda prikupljanja podataka za anketu o radnoj snazi

2.b Alekdandra Gačević, za rad: Istraživanje o metodama istraživanja MONSTAT-aTreće mjesto i novčana nagrada u iznosu od 200 eura (oba istražavačka rada dobijaju novčanu nagradu od po 200 eura) dobili su:
3.a Anja Radulović, za rad: Istraživanje o uticaju COVIDa u Crnoj Gori

3.b Đulija Perišić i Anđela Barjaktarović, za rad: O značaju istraživanja.Nagrađeni studenti (ili u slučaju da se radi o timu, jedan od članova tima) treba da na adresu istrazivanje@udg.edu.me pošalju sljedeće informacije kako bi nagrade bile uplaćene: Ime i prezime, JMBG, broj žiro računa, banka u kojoj je otvoren žiro račun, adresa i grad stanovanja. Rok za slanje potrebnih informacija je 22.05.2020. godine do 23:59h.

Čak 6 nagrađenih studenata je sa Fakulteta za informacione sisteme i tehnologije!

Čestitamo svim nagrađenim studentima i pozivamo sve ostale studente da razmišljaju o temama svojih istraživanja i da nam se pridruže na Danu istraživanja 04.04.2021. godine.

Održavanje završnih ispita - finalna informacija

Shodno preporukama Instituta za javno zdravlje (IJZ), a u skladu sa epidemiološkom situacijom u zemlji, završni ispiti će početi 10. juna. Raspored polaganja ispita će biti objavljen na sajtovima fakulteta u toku sedmice.

Ispiti će biti održani uz strogo poštovanje svih mjera i preporuka koje je dao IJZ. Pravila pristupanja ispitu biće objavljena na sajtu Univerziteta i na sajtovima fakulteta, pa molimo studentkinje i studente da ih detaljno pročitaju prije dolaska na ispit.

Dan istraživanja
Opširnije: Dan istraživanja

Univerzitet Donja Gorica u saradnji sa MONSTAT-om i DAMAR-om, devetu godinu za redom organizuje Dan istraživanja, koji se tradicionalno održava 4. aprila, a kojim obilježevamo i Dan studenata.

Poštujući preporuke i mjere Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti, Dan istraživanja 2020. godine nažalost ne može biti organizovan kao prethodnih godina. Ipak, UDG, MONSTAT i DAMAR odlučili su da povodom Dana istraživanja 2020 otvore:

Konkurs za izbor najboljeg istraživačkog rada na temu:

„Metode prikupljanja i prikazivanja podataka u doba COVID19“Istraživanje treba da pruži odgovor na pitanje: Koje metode koristiti u situaciji kada je nemoguć fizički pristup domaćinstvima, u cilju prikupljanja i prikazivanja podatka o uzrocima i posljedicama COVID-a na društevno-ekonomska kretanja u Crnoj Gori. Za potpunije razumijevanje istraživačkog problema, možete pogledati sajtove: https://ec.europa.eu/eurostat/ ; https://covid-19-response.unstatshub.org/; https://www.who.int .Konkurs je otvoren za sve studente osnovnih, magistarskih i doktorskih studija Univerziteta Donja Gorica, pojedinačno ili za grupu od najviše tri studenta. Za pet najboljih istraživačkih radova biće obezbjeđene nagrade u iznosu: od 500 eura (prvorangirani istraživački rad), po 300 eura (za dva drugorangirana istraživačka rada) i po 200 eura (za dva trećerangirana istraživačka rada).

Prijava se vrši slanjem popunjenog prijavnog formulara (link) i istraživačkog rada na mail adresu: istrazivanje@udg.edu.me. Rok za slanje istraživačkog rada je 01.05.2020. godine do 23:59h. Dodatne informacije o istraživačkoj temi zainteresovani studenti, mogu dobiti slanjem zahtjeva na mail adesu istrazivanje@udg.edu.me do 14.04.2020. godine do 23:59h. Detaljnije informacije u prilogu.Čuvajte se i poštujte preporuke IJZ!Držimo se na distanci danas kako bismo se jače zagrlili sjutra!Univerzitet Donja Gorica
Arhiva obavještenja
Ljetnja škola u Kini 2019
Xidian Univerzitet iz Xi'ana (Kina) je uputio poziv za Ljetnju međunarodnu školu "2019 Inspiring ICT" u periodu od 30. juna do 9. jula svim studentima osnovnih i postdiplomskih studija. U okviru ove škole studenti će imati priliku da čuju najsavremenija predavanja stručnjaka iz oblasti ICT, posjete inovativne start-up kompanije, ali i da se upoznaju sa kulturnim znamenitostima Xi'ana nekadašnjeg glavnog grada Kine. Stipendija pokriva sve, osim avionske karte do Kine. Prijavni formular možete naći u prilogu. Zainteresovani studenti je potrebno da prijavni formular pošalju Mariji Orlandić (marija.orlandic@udg.edu.me) najkasnije do 25. apila 2019.
09
April