Twitter feed
  • Izaberi mudro i donesi pravu odluku u pravo vrijeme. Budi i ti dio istorije budućnosti! Saznaj više detalja na n… https://t.co/01hYDWxGDD
Najnovija obavještenja

Raspored polaganja završnih ispita

Objavljen je Raspored polaganja završnih ispita (ljetnji semestar studijske 2019/20. godine). Raspored možete naći u dijelu Download/Za studente.

DAN ISTRAŽIVANJA - REZULTATI

Univerzitet Donja Gorica u saradnji sa MONSTAT-om i DAMAR-om, devetu godinu za redom organizovao je Dan istraživanja, koji se tradicionalno održava 4. aprila, a kojim se obilježeva i Dan studenata.

Poštujući preporuke i mjere Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti, Dan istraživanja 2020. godine nažalost nije organizovan kao prethodnih godina.

Ipak, UDG, MONSTAT i DAMAR odlučili su da povodom Dana istraživanja 2020 otvore:

Konkurs za izbor najboljeg istraživačkog rada na temu:
„Metode prikupljanja i prikazivanja podataka u doba COVID19“
Konkurs je bio otvoren do 01.05.2020. godine za sve studente osnovnih, magistarskih i doktorskih studija Univerziteta Donja Gorica, pojedinačno ili za grupu od najviše tri studenta.

Organizatori su planirali da za pet najboljih istraživačkih radova obezbjede nagrade u iznosu od: 500 eura (prvorangirani istraživački rad), po 300 eura (za dva drugorangirana istraživačka rada) i po 200 eura (za dva trećerangirana istraživačka rada).Obzirom da je zadatak bio vrlo težak i izazvovan, a da su studenti pokazili inovativnost, posvećenost i ozbiljnost u pristupu, organizatori (UDG, MONSTAT i DAMAR) su odlučili da nagrade veći broj pristiglih radova i to na sljedeći način:

Prvo mjesto i novčana nagrada u iznosu od 500 eura (svaki od tri istražavačka rada dobija novčanu nagradu od po 500 eura) dobili su:
1.a Hakile Resulbegoviq, Slobodan Koljević i Ana Maksimović, za rad: Satelitski podaci noćnog osvjetljenja kao mjera ekonomske aktivnosti Crnoj Gori po opštinama,

1.b Tamara Pavlović i Vladimir Borović, za rad: Izgradnja pametnog sistema za istraživanje sa personalizovanom metodom ispitivanja

1.c Natalija Drekalović i Bogdan Laban, za rad: Korišćenje online platforme Google Forms i R programa u realizaciji CAWI istraživanja u Crnoj GoriDrugo mjesto i novčana nagrada u iznosu od 300 eura (oba istražavačka rada dobijaju novčanu nagradu od po 300 eura) dobili su:
2.a mr Luka Laković, za rad: Digitalizacija metoda prikupljanja podataka za anketu o radnoj snazi

2.b Alekdandra Gačević, za rad: Istraživanje o metodama istraživanja MONSTAT-aTreće mjesto i novčana nagrada u iznosu od 200 eura (oba istražavačka rada dobijaju novčanu nagradu od po 200 eura) dobili su:
3.a Anja Radulović, za rad: Istraživanje o uticaju COVIDa u Crnoj Gori

3.b Đulija Perišić i Anđela Barjaktarović, za rad: O značaju istraživanja.Nagrađeni studenti (ili u slučaju da se radi o timu, jedan od članova tima) treba da na adresu istrazivanje@udg.edu.me pošalju sljedeće informacije kako bi nagrade bile uplaćene: Ime i prezime, JMBG, broj žiro računa, banka u kojoj je otvoren žiro račun, adresa i grad stanovanja. Rok za slanje potrebnih informacija je 22.05.2020. godine do 23:59h.

Čak 6 nagrađenih studenata je sa Fakulteta za informacione sisteme i tehnologije!

Čestitamo svim nagrađenim studentima i pozivamo sve ostale studente da razmišljaju o temama svojih istraživanja i da nam se pridruže na Danu istraživanja 04.04.2021. godine.

Održavanje završnih ispita - finalna informacija

Shodno preporukama Instituta za javno zdravlje (IJZ), a u skladu sa epidemiološkom situacijom u zemlji, završni ispiti će početi 10. juna. Raspored polaganja ispita će biti objavljen na sajtovima fakulteta u toku sedmice.

Ispiti će biti održani uz strogo poštovanje svih mjera i preporuka koje je dao IJZ. Pravila pristupanja ispitu biće objavljena na sajtu Univerziteta i na sajtovima fakulteta, pa molimo studentkinje i studente da ih detaljno pročitaju prije dolaska na ispit.

Dan istraživanja
Opširnije: Dan istraživanja

Univerzitet Donja Gorica u saradnji sa MONSTAT-om i DAMAR-om, devetu godinu za redom organizuje Dan istraživanja, koji se tradicionalno održava 4. aprila, a kojim obilježevamo i Dan studenata.

Poštujući preporuke i mjere Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti, Dan istraživanja 2020. godine nažalost ne može biti organizovan kao prethodnih godina. Ipak, UDG, MONSTAT i DAMAR odlučili su da povodom Dana istraživanja 2020 otvore:

Konkurs za izbor najboljeg istraživačkog rada na temu:

„Metode prikupljanja i prikazivanja podataka u doba COVID19“Istraživanje treba da pruži odgovor na pitanje: Koje metode koristiti u situaciji kada je nemoguć fizički pristup domaćinstvima, u cilju prikupljanja i prikazivanja podatka o uzrocima i posljedicama COVID-a na društevno-ekonomska kretanja u Crnoj Gori. Za potpunije razumijevanje istraživačkog problema, možete pogledati sajtove: https://ec.europa.eu/eurostat/ ; https://covid-19-response.unstatshub.org/; https://www.who.int .Konkurs je otvoren za sve studente osnovnih, magistarskih i doktorskih studija Univerziteta Donja Gorica, pojedinačno ili za grupu od najviše tri studenta. Za pet najboljih istraživačkih radova biće obezbjeđene nagrade u iznosu: od 500 eura (prvorangirani istraživački rad), po 300 eura (za dva drugorangirana istraživačka rada) i po 200 eura (za dva trećerangirana istraživačka rada).

Prijava se vrši slanjem popunjenog prijavnog formulara (link) i istraživačkog rada na mail adresu: istrazivanje@udg.edu.me. Rok za slanje istraživačkog rada je 01.05.2020. godine do 23:59h. Dodatne informacije o istraživačkoj temi zainteresovani studenti, mogu dobiti slanjem zahtjeva na mail adesu istrazivanje@udg.edu.me do 14.04.2020. godine do 23:59h. Detaljnije informacije u prilogu.Čuvajte se i poštujte preporuke IJZ!Držimo se na distanci danas kako bismo se jače zagrlili sjutra!Univerzitet Donja Gorica

Strani jezici

Obavještavaju se studenti da potrebne nastavne materijale za samostalno učenje stranih jezika mogu preuzeti sa sajta Centra za strane jezike https://www.udg.edu.me/cfl/.

Materijali će se objavljivati sedmično.

Za sva pitanja, možete se obratiti predavačima putem mejla ili pisati na cfl@udg.edu.me, a na isti način možete zakazati konsultacije
Arhiva obavještenja
Poziv studentima na II školu objektivizma Džon Galt
Crnogorski portal Vjesnik slobode u saradnji sa Ajn Rend Institutom iz Kalifornije i Balkanskim objektivističkim centrom, organizuje drugu Školu objektivizma „Ko je Džon Galt?“ u Crnoj Gori.

Program se sastoji od osam predavanja koja obuhvataju osnove filozofije, objektivizma kao filozofskog pravca i uticaja objektivizma na današnji svijet, te kako mladi ljudi mogu iskoristiti filozofiju objektivizma za lični razvoj i uspijeh u svojoj karijeri.

Program traži mlade, aktivne ljude koji su željni novih znanja iz oblasti filozofije, društva, ekonomije i politike. Ovaj program se po drugi put realizuje u Crnoj Gori, a prethodno je uspješno realizovan u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.
Tokom programa biće obrađivani ključni filozofski, moralni i politički pojmovi stavljeni u kontekst filozofije objektivizma. Filozofiju objektivizma postavila je američka autorka ruskog porijekla, Ajn Rend sredinom dvadesetog vjeka, definišući je kao filozofiju razuma, odnosno “filozofiju za život na Zemlji.” Objektivizam, koji naglašava primat logike i razuma, postao je popularan široj publici putem romana Ajn Rend i do današnjih dana pokazao se veoma uticajan. Kao svoju filozofiju navode ga mnoge poznate ličnosti, od preduzetnika, umetnika, do najistaknutijih političara.

Program podrazumjeva predavanja, kao i kreativne sesije koje uključuju filmske projekcije i čitalačke sekcije gdje će se posebno obrađivati praktične implikacije ove filozofije. Program je naročito koristan za one koji žele da ispitaju različite tradicije političke filozofije liberalizma, kao i za one koji žele bolje da razumiju društvene i političke procese i ishode u Crnoj Gori, regionu i u svijetu.

Svi polaznici Škole objektivizma – “Ko je Džon Galt?” na raspolaganju će imati stručnu literaturu, pristup knjigama iz biblioteke, preporuku za posjete značajnim konferencijama u Evropi i SAD-u, i sertifikat o uspješnom pohađanju.

Prijave su otvorene na sledećem linku do 25. marta 2019. godine do 23:59 časova. Nakon zatvaranja prijava svi kandidati koji su uspješno prošli selekciju biće kontaktirani od strane organizatora.

Više o samoj školi možete saznati na sledećem linku.

Za više informacija možete nam se obratiti putem informativnog centra Vjesnika slobode na adresi info@vjesnikslobode.org ili mobilnog telefona +382 (69) 324 155.

Svim kandidatima želimo puno sreće!
20
Mart
Opsta obavjestenja