Obavještenja

blog-img
Osnovne studije
Poslovna Inteligencija nudi stipendije za pohađanje kursa

Poslovna inteligencija, lider u implementaciji Data Warehouse i Business Intelligence sistema u jugoistočnoj Evropi, sa sjedištem u Podgorici, poziva mlade i perspektivne studente da se prijave za stipendije za kurs "Baze podataka i SQL", koje nudi u partnerstvu s Logate Institutom za Informacione Tehnologije.

Stipendija uključuje puni iznos školarine (720€), a Poslovna Inteligencija je obezbijedila sredstva za finansiranje čak tri najbolje rangirana studenta/studentkinje. Ono što je od posebnog značaja jeste i činjenica da će, nakon uspješno završenog kursa, najbolji polaznici imati i priliku za praksu i zaposlenje upravo u Poslovnoj Inteligenciji.

•O kursu


Kurs Baze podataka i SQL počeće u prvoj nedjelji aprila i trajati 3 mjeseca (52 sata). Predavanja se održavaju ponedjeljkom i srijedom od 17:00h do 19:00h. Predavanjima polaznici mogu prisustvovati uživo u prostorijama Logate Instituta ili online, putem Zoom kanala.
Kurs Baze podataka i SQL pruža sveobuhvatnu sliku o organizaciji relacionih baza podataka, pokrivajući koncepte modeliranja realnih situacija, tehničke detalje upravljanja bazama podataka, kao i napredne tehnike obrade i analize podataka. Kroz praktične primjere, polaznici razvijaju svoje analitičke vještine, učeći kako efikasno strukturirati, interpretirati i manipulisati podacima pomoću programskog jezika SQL-a.
Polaznici će razviti vještine za kritičko vrednovanje podataka i brže pronalaženje načina za ubrzanje donošenja poslovnih odluka i optimizaciju poslovnih procesa. Predavači na kursu su iskusni stručnjaci, zaposleni u Poslovnoj inteligenciji, uključujući Aminu Kujović, Savicu Tomić i Nemanju Pavićevića, čija zajednička iskustva obuhvataju preko 25 godina rada u ovoj oblasti.
Detaljan plan i program kursa dostupan je putem linka na https://logate.institute/baze-podataka-i-sql/ .

 

•O Poslovnoj Inteligenciji


Poslovna inteligencija je lider u implementaciji Data Warehouse i Business Intelligence sistema u jugoistočnoj Evropi, sa sjedištem u Podgorici. Sa preko 20 godina iskustva u svijetu analitike podataka, Poslovna inteligencija ima kompanij u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Velikoj Britaniji, sa kancelarijama u Austriji, BiH, Sloveniji i Švedskoj. Sa preko 200 zaposlenih, od čega 30 u Podgorici, kompanija pruža usluge dizajna, razvoja, implementacije i održavanja sistema za podršku odlučivanja, obuhvatajući područja kao što su Data Warehouse, Business Intelligence, Data Integration, Planning & Budgeting, Big Data, Predictive Modeling, Data Governance, Meta-data Management i mnoga druga.
Rad u Poslovnoj inteligenciji pruža izuzetnu priliku za internacionalno iskustvo na projektima za
klijente širom Evrope i svijeta, koristeći najmodernije tehnologije i alate vodećih svjetskih proizvođača softvera poput Microsofta, Oracle-a, IBM-a, Informatica-e,Tableau-a... Sa više od 200 implementiranih projekata u različitim sektorima, uključujući telekomunikacije, bankarstvo, osiguranje, naftnu industriju i trgovinu. Poslovna inteligencija pruža zaposlenima brojne benefite, među kojima su: 25 radnih dana odmora, privatni godišnji sistematski pregledi, plaćeni telefonski računi, nadoknada za prinovu u porodici. Pored toga Poslovna Inteligencija vodi računa i o važnosti njegovanja sportskog duha, te u našim prostorijama imamo stoni tenis, stoni fudbal i bilijar. Nerijetko organizujemo i druženja, igranje društvenih igara i slikarske radionice.
Kontinuirana edukacija nam je u fokusu, te naši zaposleni imaju otvorene pristupe kursevima na Logate Akademij, kao i plaćene edukacije iz oblasti potrebnih za poslovanje.
Za sve detaljne informacije o projektima, uspjesima i poslovanju Poslovne inteligencije, posjetite njihovu zvaničnu web stranicu: Poslovna inteligencija.

 

•O uslovima za stipendiju


Za stipendije Poslovna Inteligencija & Logate Institut mogu konkurisati redovni studenti treće, četvrte ili pete godine sljedećih crnogorskih fakulteta:
-Elektroteknički fakultet, Univerzitet Crne Gore
-Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet Crne Gore
-Fakultet za Informacione Tehnologije, Univerzitet Mediteran
-Fakultet za informacione tehnologije i sisteme, Univerzitet Donja Gorica


•Prijava za stipendiju
Prilikom prijavljivanja, student je dužan da:
-Dostavi potvrdu o studiranju,
-Dostavi uvjerenje o položenim ispitima
-Ispuni prijavnu formu putem linka: https://bit.ly/49QAIMf i naznači da je Kandidat za stipendiju.
Potrebne podatke (ime, prezime, broj telefona, potvrdu o studiranju, uvjerenje o položenim ispitima) možete dostaviti putem e-maila na akademija@logate.com najkasnije do 20. marta u 23:59h.
* Napomena: nepotpune ili zakašnjele prijave neće se uzimati u obzir.

 

•Kriterijumi za dobijanje stipendije
Kriterijumi koje ćemo uzeti u obzir prilikom selekcije kandidata su:
-Prosjek na studijama
-Ocjene iz relevatnih predmeta
-Test ličnosti - Popunjavanje 3 kratka upitnika koja služe za procjenu ličnosti u poslovnom kontekstu. Upitnici pomažu HR-u da donese informisanu odluku o tome da li se kandidat uklapa u kulturu i tim kompanije i koji su najbolji pravci razvoja za datog kandidata.
-Rezultati logičkog testa/testa sklonosti - služi HR-u da lakše procijeni sposobnost kandidata da analizira kompleksne probleme i formuliše efikasna rješenja. Takođe, pomaže u procjeni logičkog i algoritamskog razmišljanja. Iz ovakvog testa se može donijeti procjena potencijala koji kandidat ima u tehničkim ulogama.
Nakon zatvaranja prijava svi kandidati biće obaviješteni o detaljima (vrijeme i mjesto) testiranja.


•Kriterijumi za dobijanje tromjesečne prakse i potencijalno zaposlenje
-Uspješno odslušan kurs
-Uspješno urađen završni test
-Uspješno urađen završni projekat
-Preporuka predavača na kursu „Baza podataka i SQL“