Obavještenja

Osnovne studije
Obavještenje Za Studente Koji Su U Radnom Odnosu Ili Su Profesionalni Sportisti

Svi studenti Fakulteta za informacione sisteme i tehnologije koji su u radnom odnosu ili su profesionalni sportisti potrebno je da dostave potvrde najkasnije do petka 30. septembra do 13:15 časova, kako bi bili oslobođeni prisustva nastavi u zimskom semestru, studijske 2022/23. godine.

Potvrde je moguće predati u kancelariji ProDe laboratorije koja se nalazi na drugom spratu Univerziteta, radnim danima od 12h do 13:15h. Ukoliko Vam ni jedan od ponuđenih termina ne odgovara, za zakazivanje dodatnog termina potrebno je upit poslati na mejl katarina.scepanovic@udg.edu.me.

Zaposleni studenti potrebno je da dostave sljedeća dokumenta:

  1. potvrdu iz firme;
  2. kopiju radne knjižice (prva stranica sa imenom i stranica na kojoj je pečat firme sa datumom otpočinjanja radnog odnosa), i original radne knjižice na uvid;
  3. ovjeren JPR obrazac od strane Poreske uprave. 

NAPOMENA: Nepotpuna dokumentacija i dokumentacija koja nije predata na ruke Katarini Šćepanović u gorenavedenim terminima neće biti evidentirana.

Studenti koji se profesionalno bave sportom, takođe mogu biti oslobođeni nastave ukoliko do naznačenog datuma dostave:

1. potvrdu iz kluba;
2. nedeljnji raspored treninga;
3. raspored utakmica.

Ukoliko je student fudbaler, kosarkaš, rukometaš ili odbojkaš potrebno je da dostavi i kopiju zvaničnog zapisnika sa utakmice (koji sadrži spisak igrača), ili izvod iz nekih dnevnih novina koje prate i objavljuju rezultate utakmica. Ukoliko je student džudista, karatista ili takmičar u nekom drugom borilačkom sportu, potrebno je da dostavi zvanični spisak takmičenja na kojima će student nastupati u toku ljetnjeg semestra, kao i da nakon takmičenja dostavi kopiju zvaničnog zapisnika sa takmičenja.

NAPOMENA: Studenti koji su u stalnom radnom odnosu ili su profesionalni sportisti kao uslov za izlazak na kolokvijum/ispit potrebno je da imaju MAKAR JEDNE konsultacije sa predmetnim nastavnikom (profesorom ili asistentom) prije SVAKOG KOLOKVIJUMA ILI prisustvo jednom času predavanja.  

Studenti koji se zaposle u toku trajanja nastave mogu biti oslobođeni iste ISKLJUČIVO od datuma kada dostave potrebna dokumenta.