Predavači

Saradnik iz prakse
Ivan Todorović

Rođen je 26. 07. 1987. godine u Baru.

Matematičku gimnaziju je završio u Podgorici. U istom periodu je osvojio više prvih mjesta na republičkim takmičenjima iz informatike, kao i stipendiju Vlade Crne Gore.

Osnovne i specijalističke studije je završio na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici, smjer Računarske nauke. Kao student je dobitnik Decembarske nagrade i stipendija CANU-a, Vlade Crne Gore i drugih.

U svom profesionalnom radu koristi veliki broj programskih alata i jezika kao što su .NET, Java, PHP, Java Script, Informatica, Grails, BPM, HTML i XML. Intezivno koristi i sisteme za upravljanje bazama podataka: Oracle, Microsoft SQL i MySQL.

Od 2009 je radio u Edukativnom Centru “Pamark”(predavač), OŠ “Sutjeska” (nastavnik i ICT koordinator), Crnogorskom Telekomu (softver inženjer u Data Warehouse timu), kao i SugarCRM, California (softver inženjer).

Od 2013 je zaposlen u firmi “Logate D.O.O.”, na poziciji softver inženjera.

Među značajnijim projektima na čijem je razvoju i održavanju bio uključen su Loan Tracking System (Logate D.O.O.) koji se koristi u šest crnogorskih banaka, proizvod SugarCRM istoimene firme, Intranet portal Kliničkog Centra Crne Gore (Logate D.O.O) i Data Warehouse projekat Crnogorskog Telekoma.

Tehnički je kordinator organizacije TEDxPodgorica i mentor u okviru projekta First Lego League.

Ivan Todorović